bootstrap templates

Soutěžní kategorie

Jednotlivci

Za vývojem technologií, konceptů a projektů samozřejmě stojí konkrétní lidé, vývojáři, vizionáři a týmy. Cílem projektu AI Awards je představit tyto úspěšné odborníky široké veřejnosti. Právě naši odborníci jsou často mezi těmi, kdo určují směr celosvětového vývoje AI technologií.


AI Osobnost roku

Hlavní cenou ankety je individuální vítěz v kategorii Osobnost roku AI. Na tuto cenu nominuje odborná porota tři finalisty z veřejných nominací. Ocenění nemá pevně dané podmínky ve smyslu přínosu nominovaných osobností. Mohou jimi být vědci, podnikatelé, vizionáři, studenti, kdokoliv, kdo se svými AI aktivitami významně vyniká. Každá nominace obsahuje zdůvodnění v rozsahu potřebném pro pochopení důvodu nominace a jeho zhodnocení v individuální i kolektivní části rozhodování odborné poroty.

Osobností roku by měl být občan České republiky, ale ve výjimečných a zdůvodnitelných případech i cizinec jehož činnost, za níž je navrhován, má velmi úzký vztah k České republice. Z nominací jsou automaticky vyřazeni členové odborné poroty.


Speciální cena za zviditelnění ČR ve světě AI

Cena je určena pro osobnost, která díky svým aktivitám přispívá k šíření dobrého jména České republiky jako evropského lídra v oblasti AI. Stejně jako v případě Osobnosti roku AI není limitováno, zda zviditelnila nominovaná osoba ČR unikátním technologickým řešením, obchodními aktivitami či jakkoliv jinak. Na tuto cenu nominuje odborná porota tři finalisty z veřejných nominací.

Cena za zviditelnění roku může být udělena komukoliv, kdo svou činností přispívá k šíření dobrého jména České republiky v oblasti AI. Z nominací jsou automaticky vyřazeni členové odborné poroty.

Vyhlašuje partner Avast

Avast vítězi věnuje licenci na bezpečně internetové připojení SecureLine VPN a 2 volné vstupy na mezinárodní konferenci Cybersec&AI, která se bude konat v říjnu v Praze.


AI Student roku

V tomto dynamickém oboru, může být mezi studentkami a studenty skutečně výjimečná osobnost, která ještě není dostatečně známá, ale zaslouží si naši pozornost, protože v oboru AI nějak vyniká a má předpoklady pro to, aby se v budoucnu stal(a) uznávanou osobností. Na tuto cenu nominuje odborná porota tři finalisty z veřejných nominací.

Vyhlašuje loňský vítěz kategorie

Společnost Microsoft poskytne vítězi v kategorii AI student roku možnost využít Microsoft Coworking Space. K dispozici má jedno pracovní místo na 80 hodin v rámci dvou měsíců od 15. dubna do 15. června 2020. Zároveň s tím získá přístup k obchodním a technickým expertům Microsoftu, mentoringu, vzdělávacím eventům, networkingu i relaxačnímu koutku s Xboxem One.  

Adresa

Mediální dům Economia
Pernerova 47
180 00 Praha 8

Kontakt

E-mail: events@economia.cz